Saarijärvi Sessions vol. 1

Saarijärvi Sessions vol.1

Juha-Matti Rautiainen ja Ville Ojanen tuovat rauhan Saarijärvelle, kun Pub Green Doorissa soi ambient-musiikki 12.10.2018. Konsertissa kuullaan Juha-Matti Rautiaisen ja Ville Ojasen sävellyksiä sekä täysin uutta tilaisuutta varten sävellettyä musiikkia. Green Doorissa on mahdollista kokea täysin uudenlainen konserttielämys, jossa Rautiaisen kokonaan bassolla tuotettu ambient kohtaa multi-instrumentalisti Ojasen etniset sävyt yhdistettynä Saarijärven ympäristön ääniin.

Kaustisella majaileva Juha-Matti Rautiainen on pitkän linjan ammattimuusikko ja basisti, joka katkaisi oikean kätensä etusormen kärjen tapaturmaisesti uudenvuodenpäivänä 2014. Onnettomuuden jälkeen sairaslomalla syntyi idea kokeilla säveltää hitaasti etenevää ambient-musiikkia pelkkää sähköbassoa käyttäen. Rautiainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2016 ja toinen albumi "Above Me Weeps the Sky" julkaistaan marraskuussa. Rautiainen keikkailee säännöllisesti underground-klubeilla sekä -tapahtumissa ja hänen musiikkinsa on soinut ambient-musiikkiin keskittyvissä radio-ohjelmissa Suomessa, Virossa sekä Yhdysvalloissa. Mainittakoon myös, että Rautiaisen juuret johtavat Saarijärvelle...

Multi-instrumentalisti, säveltäjävelho Ville Ojanen on Kaustislaislähtöinen, nykyisin Saarijärven oma poika, joka elävöittää Saarijärven kulttuuritarjontaa aktiivisesti omalla panoksellaan. Ville tunnetaan myös rohkeudestaan tarttua omassa musiikissaan eri genreihin. Mikään musiikissa ei pelota Ojasen Villeä!

Ambient-musiikki keskittyy perinteisten musiikillisten elementtien sijaan tunnelmiin ja tekstuureihin ja sen alkuperäinen lähtökohta on antaa tilaa ajatuksille ja itselle. Toisaalta ambient ei ole perinteisessä mielessä "tapettimusiikkia", vaan se antaa myös aktiiviselle kuuntelijalle mielenkiinnon kohteen. Ambient-musiikin rauhallisen luonteen vuoksi suositellaankin sitä kuunneltavan esim. makoillen patjalla silmät kiinni, eli omat patjat mukaan!

www.juhamattirautiainen.com
 

Nuotteja saatavana Music Finland Coresta.

core.musicfinland.fi/composers/ville-ojanen